Geen spanning meer in Wirdum
Geen spanning meer in Wirdum

Geen spanning meer in Wirdum

bVision & Photography

Geen spanning meer in Wirdum klopt natuurlijk niet, maar deze spanning wordt niet meer geleverd door dit voormalige trafohuisje aan de Tsjaerderdyk 30B. Het huisje was zwaar verwaarloost en overwoekerd met onkruid en werd niet meer gebruikt. Volgens Liander de eigenaar was het rijp voor de sloop. Edoch dat was niet echt de bedoeling er werd gezocht naar een herbestemming van dit oudste gemetselde trafohuisje in Friesland en daar was Ronald van der Zwaag, een meubelmaker die er wel wat in zag om er een Bed & Breakfast van te maken.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

De eigenaar heeft er drie jaar over gedaan om er een duurzame trekkershut van te maken, inclusief ontbijt service voor de gasten. En wie wil daar nou geen gebruik van maken. Toch zijn het vooral 50 plusser die er hun weg naartoe vinden. Dat er nogal wat haken en ogen aan deze herbestemming zaten is wel duidelijk. Want hoe organiseer je op een paar vierkante meter een ruimte voor twee personen met alle noodzakelijke voorzieningen. Ik vind het een uitstekend idee voor een afgeschreven trafohuisje en ben Jan, van het weblog Afanja.com dan ook zeer dankbaar voor de foto’s.

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 reacties

  1. Goede morgen Sjoerd, wat een mooie bestemming heeft dat huisje gekregen, Het is ook leuk om daar te overnachten lijkt me, trouwens je kunt er heel wat dagen doorbrengen, vrij uitzicht en lekker wandelen of fietsen. Ik wens je een fijne zondag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.