Mijn tuin – de boompioen
Mijn tuin – de boompioen

Mijn tuin – de boompioen

bVision & Photography

Vorig jaar bloeide deze schitterende bloem met drie weken eerder, zo medio april. Het is een boompioen voor degene die dit nog nooit gezien hebben. Een boom is het nog niet, hij zal nu circa 80 cm hoog zijn. De boompioen, Paeonia suffruticosa, komt van origine uit Noordwest-China, en Tibet. De boompioen is een prachtige solitaire heester die het goed doet tegen een muur, bij voorkeur aan de zuidkant. Het wordt een vrij brede opgaande struik die een maximale hoogte bereikt van 150-175 cm. De bloemen hebben een doorsnede van 15 à 25 centimeter en zijn vaak gevuld. Vorig jaar zat er maar een knop in, dit jaar al drie. Een wonderboompje, om een idee te krijgen heb ik er maar eens een rolmaat bij gehouden

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

 1. Wow Sjoerd,

  nee… daar heb ik nog nooit van gehoord: deboompioen.
  Lijkt me wel wat voor bij mij in de tuin.
  Heb er ooit wel pioenrozen gehad, maar die zijn zomaar “verdwenen”… geen idee.

  Maar hier ga ik eens achterheen.
  Wat een bloem!

  groetjes, Marlou

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.