Romeins verleden Heerlen
Romeins verleden Heerlen

Romeins verleden Heerlen

De komende jaren gaat Heerlen het Romeinse verleden van de stad beter zichtbaar en beleefbaar maken in het gebied rond het Thermenmuseum met de realisatie van het Romeins Kwartier. Uiteraard de voornaamste locatie binnen Heerlen is het Thermenmuseum, maar daarnaast zijn in het Romeinse kwartier vitrinekastjes geplaatst in etalages van winkeliers waar schatten uit Coriovallum tentoongesteld staan. Kijkvenstertjes naar het romeinse verleden van Heerlen. Of de Romeinen bloemenvazen gebruikten weten we niet, maar deze kruik van aardewerk gebruikten ze wel: ook nog hier in Heerlen! Er heeft waarschijnlijk wijn of bier in gezeten. Dat werd aangevoerd in grote vaten (amforen) en die zette je niet zomaar op tafel. Het was een alledaagse kruik, maar toch bijzonder omdat hij zo mooi bewaard is gebleven.
Meer info:

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

  1. logbankje

    Een goede zaak om mensen de historie van de stad te laten zien.
    De Romeinen zaten over het ons land, maar het westen vonden ze maar nat en koud. Hans

  2. Frank103

    Eigenlijk onvoorstelbaar dat die kruik 2000 jaar heel gebleven is, nooit een bal tegenaan gegaan of gestoten, ik kan het bijna niet geloven!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.