Illustratie
Illustratie

Illustratie

Ik dacht dat moet ik ook eens proberen, een illustratie te maken. Maar dat viel vies tegen. het tekenen van een schets is snel gedaan, maar het digitaliseren viel me even tegen. Wat je op papier ziet als een mooie potlootstreep is in werkelijkheid een schots en scheef lijntje, en niet eens overal even dik. Maar daarom is dit een probeersel. Een illustratie is niet een weergave van de werkelijkheid, maar heeft alleen de kenmerken daarvan. En ach, een van mijn collega’s bij “Bekend met Talent” kan dit veel beter, dus besteed ik dat uit. Maar om tussendoor eens te doen is het zeker wel leuk.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

21 Comments

 1. illustraties worden gebruikt in boeken, ben je met iets bezig? Illustraties mogen iets van vrijheden hebben, ik ben heel benieuwd waarom je vindt dat hier iets aan mankeert.

 2. logbankje

  De illustratie is mooi geworden, duidelijk beeld van de koeltorens.
  Het nadeel van de pixels, schuine lijntjes worden trappetjes.
  Het wel een uitvinding gevonden die bij de illustratie past. Hans

 3. Frank103

  Mn dochter tekent direct digitaal, heeft een tekenpad gekoppeld aan haar appel pc. Dan voorkom je dat je de tekening moet scannen en kan je de tekening makkelijker corrigeren. Tenminste, dat denk ik, ik zal vragen of ik iets van haar creaties op mijn blog mag zetten.

 4. Nou Sjoerd,

  het is echt zo gek nog niet!
  gewoon doorgaan. Mijn schoonzus is er heel goed in geworden… door gewoon door te gaan.
  Echt mooie dingen maakt ze.

  Nou jij weer!

  groetjes, Marlou

 5. Goede morgen Sjoerd, dit is toch een prima probeersel, je ziet wat het is en dat is ook belangrijk. Je hoeft toch geen professional te worden en zolang je plezier hebt met wat je doet is het goed lijkt me tenminste.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.