camouflage
camouflage

camouflage

Camouflage dus, van leegstand, maar dan anders opgelost dan die van de vorige keer. Niet beter of slechter, en de gemiddelde winkelende mens kijkt niet naar boven. Leegstand was er ook al voor Corona, daar kunnen we niet alles aan toewijzen. Wat we wel moeten doen als inwoners en bestuurders is eens kijken wat we eraan moeten doen. Oplossen kunnen we het niet, dus moeten we er ook anders tegenaan gaan kijken. Een gedeelte gewoon afbreken als dat kan en er geen historische waarde aan het pand zit, of anders wellicht bewoning in de binnenstad toestaan. Geen krotbewoning, maar de winkels grondig verbouwen tot respectabele woonpanden en lege plekken ook opvullen met woningen. Daarmee creëer je dan ook een stukje veiligheid. Als er andere of beter oplossingen zijn wil ik die ook wel horen…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

21 Comments

 1. Ik ben er zelf nog niet uit of ik liever maar die lege panden wil zien of ze enigszins aangekleed, maar dan nep. Ik ga geloof ik maar voor de realiteit en als het niet anders kan, maak er dan maar woningen van. Het hoort bij de nieuwe tijd, veel minder winkels in de dorpsstraten maar ook in de minder belangrijke winkelstraten in de grote steden

 2. Frank103

  De middenstand had het al moeilijk voor de coronacrisis, denk aan Blokker, Hema, V&D en veel meer. Het lijk me ook dat er minder behoefte is aan winkelruimte.

 3. Hier in de buurt zie ik dat in het oude centrum soms winkels verbouwd worden tot woonhuis. Wel heel nuttig en prima tegen de verpaupering maar dat de gezellige winkelstraatjes steeds meer verdwijnen vind ik wel heel erg jammer. Een ander mega groot kantoorgebouw is men aan het verbouwen tot woonappartementen.

 4. logbankje

  Wat leuk Sjoerd, we zitten op een lijn.
  Weet zeker dat hier in de binnen stad de winkels, die vroeger ook woningen waren gewoon weer woningen kunnen worden. Hans

 5. Hier is ’t ook van dat.
  Ik kocht een huis (eentje van de dertig) op plan in 2013. 2016 brandden twintig van die huizen af… Vandaag staan er nog zeven te koop, en sommige eigenaars willen ’te koop’ aan de gevel hangen, ’t kan niet, wegens brandonveilig (weer/nog steeds)…
  Lie(f)s.
  @Graag reactie na een weekje verwijderen. Bedankt.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.