Volkswagen Käfer
Volkswagen Käfer

Volkswagen Käfer

bVision & Photography

Heerlijk toch om weer eens “met het dak eraf” te kunnen rijden. Vooral als het een mooie oude Käfer, zoals deze in Duitstalige landen genoemd wordt, is. Op de foto gezet door Inge van Schrijfsels van mij in Oostenrijk, tenminste, aan het kenteken te zien. Rijden deden deze auto’s eigenlijk voor geen meter, het waren dweilen op de weg, maar ze reden wel altijd, en met een watergekoelde boxermotor achterin de auto heeft Ferdinand Porsche in die tijd toch een formidabele auto op de weg gezet.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

20 Comments

 1. Catherine Boone

  Sportief model met een kleur die we vandaag de dag bijna niet meer ontmoeten. De achterlichten doen me denken aan twee ogen. Misschien was het ook de bedoeling van de ontwerper om dit beeld te creëren…

 2. Frank103

  Mooi zo’n kever, een kennis van me had zo’n cabrio, dat is inmiddels echt een verzamelaarsobject en een stuk duurder dan het ding ooit nieuw heeft gekost.

 3. logbankje

  De Volkswagen Käfer was zeker een leuke auto voor de zomer.
  Maar de kevers waren inderdaad zwabbers op de weg, menig gewicht werd geplaatst in de voorbak. Hans

 4. Onze eerste auto’s waren kevers, geen cabrio maar gewone zonder franje. Ik ben altijd dol op die autootjes geweest, ze hebben me nooit laten staan. Een fijn weekend gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.