Een pad door het moeras
Een pad door het moeras

Een pad door het moeras

Een pad door het moeras tussen Thull, bij de Alfa brouwerij en de Geleenbeek en als onderdeel van het Geleenbeekdal bij de aldaar gelegen Mulderplas. Als men ergens blij was dat de mijnen hun activiteiten staakten was het wel in Thull. Wat eens een molenplas was, werd door de Staatsmijnen gebruikt als kolenslikvijver, waar het uiteindelijke waswater van de kolen heen gepompt werd, de zware delen zonken en het water verdween in de Geleenbeek. In 1984 is het gebied gesaneerd en is naast een grote visvijver, het gebied weer teruggeven aan de natuur. Nu worden delen van het gebied weer opengesteld als wandelgebied, waaronder dit pad, wat door het moeras heenloopt uiteraard is er nog enige schade te zien van de werkzaamheden die hebben plaatsgevonden, maar dat zal snel weer herstellen. De een vindt het mooi en de andere vind het te mooi voor deze omgeving. Maar ik denk dat als het hout wat verouderd is, er een mooi stuk natuur toegankelijker is geworden, waar voorheen niemand kwam.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

19 Comments

 1. logbankje

  Wat ging men in het verleden makkelijk met het milieu om, storten werd gewoon gedaan.
  Mijn vader vertelde wel dat het lab ook gewoon de resten in de sloot gooide.
  Maar gelukkig is het gebied gesaneerd en is er nu weer volop te genieten. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 2. marlouwitzelgmailcom

  ha Sjoerd,

  natuurlijk is het nu nog wat te mooi.
  Maar dat komt goed.
  Laat de natuur z’n gang maar gaan!!

  Prettig weekend, Marlou

 3. Mooi dat het moeras nu toegankelijk is, maar ik hoop van harte dat mensen er respectvol mee om zullen gaan en dat er niet in de kortste tijd overal plastic zakjes, blikjes en andere rommel worden neergegooid..

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.