Spanning in Enkhuizen
Spanning in Enkhuizen

Spanning in Enkhuizen

bVision & Photography

Dit spannende trafohuisje in Enkhuizen is al eerder door Han Vogel op de foto gezet, maar ik had het geluk dat Bertie van haar weblog Bertiebo Ook in Enkhuizen was en van dit bijzondere huisje nog wat extra foto’s opleverde. Het staat aan de Vierbeentjes, aan de Zuider Boerenvaart. Dit huisje is gebouwd in 1918 naar een ontwerp van architect van Loghem. Van Loghem was in 1909 afgestudeerd in de bouwkunde en kreeg als snel veel opdrachten waaronder opdrachten voor de Kennemer Electriciteit Maatschappij (KEM) later opgegaan in het Provinciaal Elektriciteitsbedrijf van Noord-Holland (PEN). Hij ontwierp in de die jaren zo’n 80 trafohuisjes in Noord Holland die al snel PEN-Huisjes gingen heten.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

  1. Goede morgen Sjoerd, dit is toch een bijzonder huisje zo met die strepen en het puntdak. En al heb je die eerder geplaatst, het huisje is dat wel waard. Fijne zondag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.