Burton, voor de gein, niet voor de echt
Burton, voor de gein, niet voor de echt

Burton, voor de gein, niet voor de echt

bVision & Photography

Di Mario van het weblog Di Mario.info zette deze auto op de foto. het lijkt op een Bugatti, een Delahaye, een Morgan of een Jaguar, dat waren namelijk de auto’s die aan de wieg stonden van het ontwerp van deze Burton Classic. De basis van deze auto is het chassis en de motor van de lelijke eend ofwel een 2CV, waaromheen een nieuw kunststof koetswerk is ontworpen. En ze zijn nog steeds hot, deze autootjes. Het rijdt voor geen meter als je het vergelijkt met een echte sportwagen, maar ze zijn zo leuk dat je dat zou vergeten. Het hoeft ook niet hard te gaan als je even eraan denkt dat de maximum snelheid overdag toch maar 100 km/h is. Het is een echte funcar en hij gaat regelrecht de virtuele garage in. Het is overigens een Nederlandse firma die ze bouwt, of je voorziet van een bouwpakket. Voor het laatste heb je dus wel een chassis en motor van een 2CV nodig.

 • Merk: Burton
 • Kenteken: SK-50-XH
 • Type:Classic (2CV Chassis)
 • Kleur: Creme
 • Bouwjaar: 1987 (second generation)
 • Aantal cilinders: 2
 • Motorinhoud: 602 cc
 • Brandstof: benzine

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

15 Comments

 1. logbankje

  Di Mario heeft oog voor kwaliteit, een prachtige auto de Burton Classic.
  En dan te bedenken dat het chassis en de motor van de lelijke eend ofwel een 2CV is.

 2. Als ik me niet vergis kwam er een dergelijk exemplaar op mijn pad maar dan vreselijk lelijk knal blauw gespoten. Moet eens zoeken naar de foto. Zoals hier is het een juweel, in het blauw best een beetje armoedig.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.