Romeins Kwartier Heerlen – De pluktuin
Romeins Kwartier Heerlen – De pluktuin

Romeins Kwartier Heerlen – De pluktuin

bVision & Photography

In de gezamenlijke binnenplaats van het archeologisch centrum De Vondst en de Kamer van Koophandel ligt een echte Romeinse pluktuin. Een mooi stukje groen in het centrum van Heerlen waar je je even lekker kunt ontspannen en even heerlijk tot rust kunnen komen. Doordat er ook tafels en banken staan kun je hier ook even lekker van je (meegenomen) lunch genieten. Onderwijl zoek je wat groen uit voor het avondeten en geef je kleinigheid voor het onderhoud en instandhouding van deze pluktuin.

bVision & Photography

De groenten die je in de tuin kunt vinden zijn voornamelijk groenten en kruiden die de Romeinen mee hebben gebracht naar West-Europa. Behalve vechten moesten die soldaten in die tijd uiteraard ook iets te eten hebben. Veel van de lokale bevolking was er in die tijd niet en zo’n leger bestond toch gauw op een paar duizend man inclusief de handelaars e.d. die met zo’n leger mee reisden. Als je wat meer wil weten over die Romeinse jongens steek je de straat over en stapt daar het Thermenmuseum binnen. Daar ligt het oudste gebouw van Nederland binnen te pronken.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

15 Comments

 1. Nu wist ik al van het Glaspaleis wat ik voorbij ben gelopen zonder het te herkennen, maar dat rechterdeel is zeker weten mijn favo bouwstijl het Nieuwe Bouwen (of Nieuwe Zakelijkheid). Ik vermoed nu dat het stadhuis en het Royal ook het Nieuwe Bouwen zijn. Ik heb wat gemist ik je stad.

 2. logbankje

  Alleen al verse groente voor tijdens de lunch.
  De Romeinen hebben veel goeds gebracht, maar men vergat het liever door de onderdrukking. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 3. Goede morgen Sjoerd, de pluktuin ken ik alleen met bloemen, groenten pluktuinen ken ik hier niet, maar het is wel heerlijk zo je verse groenten te kunnen halen. En daar mag je zeker wel wat voor betalen zodat het in stand kan blijven. Fijne vrijdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.