Kunstboetiek in Heerlen
Kunstboetiek in Heerlen

Kunstboetiek in Heerlen

bVision & Photography

David Doelen, van Heerlen Mijn Stad, had het idee om een kunstboetiek te openen voor lokale beginnende creatieve makers. Een pop-up store met betaalbare kunstartikelen voor ieders beurs. Naast wat gratis Heerlense merchandise gaat het vooral om een podium te creëren waar deze artiesten hun werk in de etalage zetten en kunnen verkopen. En dacht David, bij zoveel leegstand moet je toch ergens wel een winkel kunnen vinden die je even mag gebruiken. Bijna midden in het centrum van Heerlen stond aan de Akerstraat 9, de voormalige wereld winkel leeg en te wachten op een grote verbouwing om het hele pand in originele staat terug te brengen. Dankzij de medewerking van VOC Vastgoed en natuurlijk Heerlen Mijn Stad kun je daar nu terecht om werkt van de deelnemende kunstenaars te kopen. Voorlopig voor twee maanden, dan start de verbouwing. Enkele van de deelnemende kunstenaars zijn Dazetwo, Timo Aspers, Kitty Stoop, Amber Delahaye en Olav Brouwers maar intussen hebben zich meerdere kunstenaars hierbij aangesloten. De opbrengst gaat volledig naar de kunstenaars.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

  1. logbankje

    Eigenlijk beter voor iedereen, minder leegstand, kunstenaar op een aantrekkelijke locatie en mensen ontmoeten nu kunst waar ze misschien wel interesse bij hebben. Hans

    @ nou zeg dat, ik raak soms door de war door de muziek programma’s.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.