Peugeot 404
Peugeot 404

Peugeot 404

bVision & Photography

Naast de inmiddels vastgestelde Standard eight drophead van de vorige week, stond ook een van de meest verkochte Peugeot modellen, de Peugeot 404 in die tijd, ook mooi vastgelegd door Francky. De eerste auto waar ik zelfstandig als jongetje van een jaar of 8 in gereden heb. Hij was van een winkelier uit het dorp waarmee ik vaker mee ging om de boodschappen rond te brengen. Een auto die daardoor nooit meer uit mijn hoofd is verdwenen. Het was in die jaren de meest betrouwbare Franse auto. Die vooral in de Afrikaanse landen enorm in trek was, maar ook vaak als taxi of Politieauto werd ingezet.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

15 Comments

  1. Goede middag Sjoerd, Deze auto zegt me niets meer, de enige Franse auto, die een vriend van me had, was een lelijke eend, erg handig want de stoeltjes nam hij mee naar boven om als meubilair in zijn studentenkamer te dienen. In mijn studententijd, hadden de meeste studenten gewoon alleen een fiets om zich te verplaatsen door de stad. Slechts een enkeling was in het bezit van een auto .

  2. Je zet er gelukkig bij “Franse” auto, want in die tijd stonden alle Franse auto’s bekend als roestbakken. Dan zit er wel logica in dat ze in de Afrikaanse regio erg in trek waren, door het klimaat aldaar speelde het roestprobleem minder.

  3. Frank103

    Wat een leuke auto blijft die 404! Mijn vader wilde ook altijd een keer een Peugeot, hij heeft er ook 2 keer een gekocht, alleen de tweede, een 504 GRD staat me nog goed bij, een erg lawaaiige diesel. Toen die werd ingeruild voor een Opel Rekord 2.1 diesel gingen we er flink op vooruit!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.