Spanning bij het Hem in Zaandam.
Spanning bij het Hem in Zaandam.

Spanning bij het Hem in Zaandam.

bVision & Photography

Het volgende Trafohuisje, of beter transformatorstation, vinden we op het complex van het Hembrugterrein en is op de foto gezet door Di Mario. Hij Heeft er een verhaal bijgezet welk ik jullie niet wil onthouden.:
Op het Hembrugterrein in Zaandam, achter hoge hekken en strenge beveiliging, produceerde de Artillerie Inrichtingen vanaf 1895 vuurwapens, artillerie en munitie voor het Nederlandse leger. In 2003 werden de militaire functies van het terrein opgeheven en vestigden zich er de eerste kunstenaars en creatieve geesten. Een decennium later volgden enkele ondernemers na het startsein van de overheid om het gebied opnieuw te ontwikkelen tot woon- en recreatiegebied. Het HEM is nu een nieuw huis voor eigentijdse cultuur. En daar had ik laatst een diploma-uitreiking. Toen ik dit mooie gebouw zag, kon ik natuurlijk niet laten om er een foto van te maken.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

13 reacties

  1. frank-103

    Hoewel ik regelmatig langs dit terrein fiets op weg naar de pont bij Zaandam, ben ik er nog nooit wezen kijken. Het was inderdaad heel lang een streng bewaakt terrein en onderdeel van vesting Amsterdam. Gemeente Zaanstad wilde hier woningen laten bouwen, echter zouden de bewoners te veel last hebben van de industrie aan de Amsterdam kant van het Noordzee kanaal en vervolgens gaan lopen klagen, de rechter heeft de woningbouw nu verboden.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.