Theater Royal – Heerlen
Theater Royal – Heerlen

Theater Royal – Heerlen

bVision & Photography

Ik wil opscheppen, maar dit is zeker de mooiste bioscoop van heel Heerlen. De bioscoop ligt in het centrum van Heerlen, tegenover het Maankwartier. Het het gebouw is in 100 dagen gebouwd en opgeleverd in januari 1938. Het is ontworpen door Frits Peutz en J. Bongaerts. In de oorlog speelde het gebouw een belangrijke rol voor de bezetters, terwijl in de bioscoop propaganda werd gedraaid voor de bezetters, waren de kelders in gebruik door het verzet en waren onderduikers ondergebracht… Na een diep dal en sluiting in 2014 leek het einde in zicht. Maar inmiddels is het pand weer in gebruik voor speciale gelegenheden.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

23 reacties

  1. logbankje

    Dit is zeker een mooie bioscoop, een Amerikaanse uitstraling.
    Gelukkig is het gebouw gered van de ondergang. Hans

    Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
    Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

  2. Bijna 100 jaar oud en nog heel goed passend in deze tijd. Het kán dus heel goed ! Het gebouw had nóg mooier geweest in een rode steen uitvoering maar dat vergeef ik de architect , hij heeft iets moois neergezet en nog in korte tijd ook. Ja bouwen kon men vroeger wel.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.