Trafohuisjes in Sloten(1)
Trafohuisjes in Sloten(1)

Trafohuisjes in Sloten(1)

bVision & Photography

We gaan weer verder met het verwerken van mijn archief, vandaag is Sloten aan de beurt, op de foto gezet door Bertie van haar weblog Bertiebo. Op verkenning door Friesland probeerden ze alle steden te bezoeken waar Fonteinen zijn geplaatst in het kader van Leeuwarden-Fryslân in 2018. Naast de fonteinen, kijken ze ook uit naar trafohuisjes en andere bezienswaardigheden. Hier in sloten vonden ze er twee, waarvan vandaag deel 1 bij het Bolwerk Zuidzijde.
Zelf zeggen ze in Visit Friesland:
Welkom in de kleinste van onze elf steden: Sloten. Van strategische speler langs de waterweg van Sneek naar de Zuiderzee is het nu een mekka voor de watersporter en een knusse trekpleister voor wie de sleur wil ontsnappen. De binnenstad met zijn oude, prachtige woonhuizen en vestingwerken waar je een kanon kan horen afgaan geven het een charme die je nergens anders vindt.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

15 reacties

  1. Een fraai en vooral oud huisje. Helaas stond die lelijke fabriek binnen de stadswal er helaas ook toen ik er 5 jaar geleden een foto maakte. Het is een leuk klein stadje met veel mooie uithangborden. In het Noord-Hollandse Sloten staat overigens ook een mooi GEB-huis.

  2. Goede morgen Sjoerd, wat een tegenstelling, dat huisje met die stalen (?) kolos op de achtergrond .Ik ben niet echt weg van Friesland eerlijk gezegd ik ben er wel een aantal malen geweest, ik had er woonde een studievriendin van me. Maar nee misschien omdat ik geen zeiler ben, dat is voor hen met al dat water wel een leuk gebied. Ik zie het niet echt zitten. Een fijne zondag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.