Van GMS naar beter
Van GMS naar beter

Van GMS naar beter

bVision & Photography

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, GMS is een buurt ik de gemeente Heerlen. GMS staat voor Grasbroek, Musschemig en Schandelen. Het is een van de oudere buurten in Heerlen en dank zijn bestaan grotendeels aan de voormalige Mijn Oranje Nassau l (ON l). De wijk heeft lange tijd geleden onder de mijnsluitingen, verpauperde en ging bijna ten onder aan geweld en drugs. Mijn door diverse initiatieven krabbelde de wijk langzaam uit een diep dal en is daar nog steeds mee bezig.
De positieve stad had had een idee om de waardevolle, kenmerkende gebouwen uit de wijk aandacht te geven en een wandelroute langs deze gebouwen te maken. Vanuit Bekend met Talent en met medewerking van bewoners uit de wijk werden de gebouwen getekend als illustratie, voorzien van een gedicht en een link naar een website en dat alles gedrukt op een (verkeers-)bord. ieder gebouw heeft een eigen ontwerper die zowel de tekening als de teksten gemaakt heeft. De borden werden m.m.v. de gemeente Heerlen door ons geplaatst op lantarenpalen bij het gebouw. Vandaag zien we de eerste, nog 20 te gaan, een mijnwerkerswoning in Musschemig. De bijbehorende website met wandeling is nog in ontwikkeling, maar zal samen met de wandeling nog onthuld worden.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

15 Comments

 1. logbankje

  Een wijk waar de meiden vroeger ook wel een feestje wilde vieren.
  Gelukkig dat de wijk weer leefbaar is geworden, voor iedereen beter. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 2. Schitterend Sjoerd,

  wat een huis!
  En wat mooi, die tekst erbij…
  heb natuurlijk geprobeerd de code te scnnen en ja hoor!
  Bij GMS vragen ze zelf of ik een bakje koffie kom doen.
  Lijkt me leuk…

  Positieve stad!

  Goed weekend, Marlou

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.