Citroen HY
Citroen HY

Citroen HY

bVision & Photography

Heerlijk toch als je met zo’n auto op tour mag gaan. Over de tour zal ik verder niets zeggen, maar de auto is super en zeldzaam aan het worden. De Citroen HY is een heel veelzijdige auto en had eigenlijk geen concurrentie in die tijd. Het is geen auto om mee op de autoweg te zitten met een volle belading, maar aan de andere kant, het was de lelijke Eend onder de transporters. Hij loopt altijd… De kopers staan in de rij om hier foodtrucks reclamewagens en andere toepassingen van te maken. Het waren dan ook fijne auto’s want je kan er prima in staan.

 • Merk: Citroën
 • Kenteken: 77-TG-88
 • Type: HY 72
 • Kleur: groen
 • Bouwjaar: 1965
 • Aantal cilinders: 4
 • Motorinhoud: 1900 cc
 • Brandstof: benzine

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

 1. Frank-103

  Ik blijf dat erg leuke auto’s vinden, ze doen me ook erg denken aan de vakanties in Frankrijk, waar ze de camping op kwamen rijden, van de bakker uit het dorp of een complete pizzabakkerij.

 2. Wat jaren geleden kwam ik nog zo’n HY-vreetbus tegen uit 1954. Die heeft nog spijl midden in het voorraam en de deuren openden nog andersom met de deurkruk voor. Zelf vind ik ze niet mooi, maar wel apart.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.