Spanning in Twisk
Spanning in Twisk

Spanning in Twisk

bVision & Photography

Het trafohuisje wat vandaag op de site staat is gespot in Twisk door Bertie van haar weblog Bertiebo die hierbij het volgende schreef:
Hoi Sjoerd
Fietsen in het mooie West-Friesland was vandaag, in de zon, een cadeautje. Dit huisje zag ik in Twisk. Het zou kunnen dat ik dit huisje eerder stuurde, want ik was hier vaker.

Het stond niet op de site, dus staat Twisk nu ook op de kaart. Het is een huisje ontworpen door architect Han van Loghem uit Haarlem. Deze grossierde in ontwerpen voor trafohuisjes en bijna alle ontwerpen van Han hebben de haan en de hond in het ontwerp staan. Het verhaal van de Haan en Hond is uitzonderlijk en is onder deze link te lezen. Ik mis hier alleen de hond, deze heeft waarschijnlijk op de rechter muur gestaan. Ik had nog nooit van Twisk gehoord, maar een zoektocht op Google bracht me naar Medemblik, waar Twisk nu onder valt, in Noord Holland. Een klein dorpje met net 1000 inwoners en maar liefst 50 rijksmonumenten, waaronder veel stolpboerderijen.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

15 reacties

  1. Dit huisje heb ik in 2013 op de foto gezet en toen is me niet opgevallen dat er een tegeltje ontbrak. Bij streetview kan ik ook niet zien dat ie weggehaald is. Misschien zit ie aan de achterzijde? Deze heeft ook nog 4 randen met rode tegeltjes. Dat deden ze in het begin tot circa 1925. Het leek toen wel landelijk verplicht aangezien ik het ook vond in Nijkerk en Dordrecht, dus buiten het PEN gebied.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.