Hoofdkantoor Oranje Nassau in Heerlen
Hoofdkantoor Oranje Nassau in Heerlen

Hoofdkantoor Oranje Nassau in Heerlen

Het kantoorgebouw op de foto is een van de markantste gebouwen die nog resteren na de sloop van de Limburgse mijnen. Het is het voormalig hoofdkantoor van de “NV Mij tot Exploitatie van Limburgsche Steenkoolmijnen genaamd Oranje Nassau Mijnen”. Het is een ontwerp van Ir D. Roosenburg uit 1931. Het lag op de terreinen van de Oranje Nassau I. Het gebouw is niet bomvrij, maar mijnschadevrij gebouwd. Hier was het geld wel aanwezig om dat te doen. Bestaande woningen waren helaas de sigaar. De mijnen hebben in dat opzicht een spoor van vernieling achtergelaten. Veel oudere woningen zijn destijds door mijnschade onbewoonbaar verklaard en afgebroken.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

  1. logbankje

    Frappant het hoofdkantoor is bunker hard en bijna bom proef.
    Ja doedel werd toen blijkbaar ook zo behandeld. Hans

    @ Gelukkig genoeg afleiding, alleen is ook niet alles.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.