Beschermen begint bij jezelf…
Beschermen begint bij jezelf…

Beschermen begint bij jezelf…

Na het zien van de laatste coronacijfers aan het begin van de week, vonden mijn vrouw en ik het verstandiger om toch maar met een mondkapje te gaan winkelen. Incognito dus. Maar dat hebben we geweten, ondanks dat het hier in Limburg alweer code superrood was, leken we wel te lopen in een maatpak met carnaval. Vrijwel niemand in de winkels droeg een mondmasker. Alsof het iets uitmaakt of maatregelen zaterdag pas ingaan. Toch houden we vol, ik kan het net aan mezelf verkopen dat ik onvoldoende maatregelen heb genomen om mezelf en anderen te beschermen. Ik wil er wel nog aan toevoegen dat dit niets te maken heeft of iemand wel of niet gevaccineerd is, zoals wij wel zijn. Overigens gaan we morgen ook gewoon de griepprik halen… Half naakt van boven, maar met mondkapje.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

25 Comments

 1. Eigenlijk ben ik nooit gestopt met het dragen van een mondkapje in winkels,ziekenhuis ed.Bezoek houden we beperkt,de schipper kan zelfs als hij enkel besmet wordt al niet getransplanteerd worden.Of dat er ooit nog van komt met overvolle ic’s is ook maar de vraag.Ik heb geen begrip voor mensen die zonder medische reden een vaccinatie weigeren.

 2. Frank-103

  De maatregelen zijn er vooral om de niet gevaccineerden te beschermen, die er voor een deel bewust voor kiezen zich niet te laten vaccineren maar wel de IC nodeloos bezetten. Ik kan me voorstellen dat we daar wat maatregelen tegen zouden kunnen nemen.

  (Ik heb familie in een ziekenhuis werken, dat ziekenhuis neemt nu al geen gewone patiënten meer op door overbelasting van de IC afdeling, feitelijk zorgen de bewust niet-gevaccineerden er dan nu al voor dat gewone patiënten geen behandeling krijgen, een zeer kwalijke situatie!)

 3. Al zou je het risico op ziek worden of een ander ziek maken met ‘maar 1%!’ verminderen, dan nog is het de moeite waard om een half uurtje per dag een mondkapje te dragen, vind ik. Daarmee wil ik niet zeggen dat mensen die dat niet doen domme egoïsten zijn maar…

 4. logbankje

  Verstandig je mondkapje weer te gaan gebruiken.
  De griepprik ook weer dit jaar, voorkomen is beter dan genezen. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio

 5. Rietepietz

  In de mondkapjes heb ik niet zoveel vertrouwen maar waar het moet draag ik ze. Ben wél afstand blijven houden en knuffel niet . Bovendien test ik mezelf als ik maar énige verkoudheid twijfel heb als ik ergens op bezoek moet want natuurlijk wil ik niemand besmetten.

 6. Ik heb overal mondkapjes, in mijn tas, in de auto en in een paar jaszakken. Als het ergens druk is, zet ik het op, maar ik doe meestal boodschappen op rustige tijden en als er niemand is, dan laat ik het kapje wel in mijn zak zitten, want ik krijg het er wel altijd benauwd van.

 7. Zelf heb ik nog heel lang het mondkapje opgehouden en afstand gehouden tot elkaar.
  Dat laatste niet losgelaten, behalve als het echt niet anders kon. Waarom tot zaterdag wachten omdat meester het zegt? Gebruik je gezond verstand zou ik zeggen, bescherm jezelf en de ander. Doe even makkelijke kleren, aan voor de griepinjectie dan hoef je niet in je blootje te zitten.

 8. Ria van Felius

  In de supermarkt heb ik het nog niet op gehad omdat het er gewoon niet druk was, ik kon iedereen makkelijk uit de buurt blijven. Ik heb er wel uit voorzorg alweer steeds eentje bij me.

 9. Mooi Sjoerd,

  gewoon jezelf beschermen.
  Ik doe het ook.
  Mondkapje voor in de supermarkt.
  Het is hier zo druk en niemand houdt afstand…

  En… we willen graag de 100 halen. Ja toch, Niet dan?!

  groetjes en blijf gezond!!
  Marlou

 10. De laatste 2 supermarktbezoeken droeg ik er ook 1 en was daarmee 1 van de weinigen. wat mij betreft geeft het ook een signaal aan anderen. Mijn vermoeden is dat mensen te kort in een supermarkt bij elkaar komen om besmet te raken. Als het een probleem was, dan had ik hier al lang al een bericht over besmette vakkenvullers in de krant gelezen. Punt is dat je niet dicht bij elkaar een praatje moet maken en dat je niet te dicht op elkaar staat bij de kassa. Omdat ik buiten de spits winkel heb ik ook minder problemen. Hoop trouwens ook dat supermarktgangers hun partner en kinderen thuislaten. Gewoon omdat dat meer ruimte biedt.

  Zelf hanteer ik overigens 2 meter als minimum, omdat de deltavariant wat langer in de lucht blijft hangen. Snap niet dat de regering dat niet aanbeveeld. Zelf was ik ook nog niet echt aan versoepelingen (die volgens mij de hoofdoorzaak zijn als je de grafieken ziet van besmettingen en riool) begonnen. Knip nog steeds m’n eigen haar en heb de laatste anderhalfjaar geen visite in huis gehad. Ben ook gevaccineerd en zou alleen willen weten hoeveel antistoffen ik nu in m’n bloed heb.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.