Auto’s in de reclame: Fiat Nuova
Auto’s in de reclame: Fiat Nuova

Auto’s in de reclame: Fiat Nuova

bVision & Photography

Di Mario van het weblog Di Mario.info schreef het al, de foto’s die hij maakte waren schitterend, en dat kan ik alleen maar beamen. Ik heb even een kleine uitsnede eruit genomen zodat je goed kunt zien dat het allemaal hele kleine spiegelvlakjes zijn die het beeld bepalen wat deze Fiat Nuova 500 hier als reclame foto voor Appie.
De Fiat 500 werd, als opvolger van de Fiat Topolino, van 1957 tot 1975 geproduceerd door FIAT en is een van de kleinste auto’s die in massa is gemaakt. Het tweecilinder motortje lag achterin. Het was een echt stadsautootje dat je echt overal kwijt kon. Luxe had je niet, er was alles aan gedaan om de Fiat 500 zo licht, zo kaal, en zo eenvoudig mogelijk te maken. Je kon hem makkelijk zelf onderhouden en repareren. De Fiat 500 kreeg al snel enkele bijnamen zoals rugzakje, bolleke, puntenslijper en bambina. Zijn grotere broertje, de legendarische Fiat 600 was overigens niet echt veel groter, maar had wel veel meer luxe

 • Merk: Fiat
 • Kenteken: DE-55-08
 • Type: Nuova 500
 • Kleur: (rood)
 • Bouwjaar: 1969
 • Aantal cilinders: 2
 • Motorinhoud: 500 cc
 • Brandstof: benzine
bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 reacties

 1. Goede morgen Sjoerd, kijk dat zijn wagentjes waar je niet instapt, nee die trek je aan 😀
  Ik heb goede herinneringen aan dat kleintje, mijn tante reed erin mijn oom was er eigenlijk te groot voor en dat was goed te zien als hij de fiat naar de garage bracht . Ik wens je een fijn weekend toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.