Opel Commodore GS 2.8
Opel Commodore GS 2.8

Opel Commodore GS 2.8

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Hans Bank van het zeer muzikale Logbankje stuurde me de bijgaande foto’s met onderstaande tekst, daar heb ik niets meer aan toe te voegen:
Zaterdag dus op de fiets naar Ermelo, een bezoekje aan Di Mario. Tevens een uitdaging om een langere afstand te fietsen, het was mooi weer en het was een leuke tocht. Maar goed kom ik vanaf de heide Ermelo in fietsen zie ik een bekende oldtimer staan, namelijk een Opel Commodore coupe. Dan denk je gelijk, hé eentje voor Sjoerd in zijn virtuele garage. Was toch een auto van stand als je daar in rond kon rijden, volgens de tekst op de achterklep zou het gaan om een GS/2.8. Het grappige was wel dat het linker portierraampje open stond en ik ook het interieur op de foto kon zetten. Maar kon bij de RDW niet alle gegevens terug vinden, wel op andere sites met de zelfde kenteken service. Ontdekte wel dat over de kleur verwarring is, de huidige uitvoering is die niet overal wordt vermeld er is ook sprake van een witte kleur. Ik vond de auto is goede staat erbij staan, zonder schade of roest, dacht die kan ik je wel sturen.

 • Merk: Opel
 • Kenteken: 62-29-ZE
 • Type: Commodore Coupe
 • Kleur: blauw
 • Bouwjaar: 1973
 • Aantal cilinders: 6
 • Motorinhoud: 2800 cc
 • Brandstof: Benzine/LPG

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 reacties

 1. Frank103

  Geweldige auto, zelf heb ik als eerste auto een Opel Record 1900 uit 1974 gereden, die lijkt hier een beetje op. Waarbij een Commodore natuurlijk veel luxer was! Gelukkig zijn er toch nog liefhebbers die met dit soort klassiekers blijft rijden, mijn Record staat al heel lang bij de sloop.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.