Boehoe
Boehoe

Boehoe

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

Of het zielig is voor deze koeien kan ik niet beoordelen, daarvoor weet ik te weinig van deze beesten af. Deze koeien staan als ze dit eilandje van stro of hooi, verlaten, midden in de pratsch. Terwijl ze nu in hun eigen voer staan. De foto is gemaakt in Oensel, met op de achtergrond de Hubertusmolen in Klein Genhout. Ik kan me voorstellen dat u deze dorpjes u geheel onbekend zijn. En om eerlijk te zijn, dat zou ik ook zo houden…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

20 reacties

 1. logbankje

  De foto, doet me denken aan een andere foto.
  Namelijk die van de paarden die ook op een kluitje stonden tijdens een overstroming in het natuurgebied Munnikenland januari 2018. Hans

  @ Als Limburger kun je zeker trots zijn op de wereldkampioen F1.

 2. Ria van Felius

  Dat is niet hun eten maar stro denk ik dat de boer juist neergelegd heeft om op te liggen. Paarden die buiten lopen op een stuk weiland hebben ook zo’n bende en hoewel ze dan een hok hebben om in te staan lopen ze toch liever in de blubber.

 3. Als koeien vriendin vind ik dit dus helemaal niks. En snap dan niet waarom ze hen niet in een warme stal nu zal zetten in de ze modderige omgeving. In de Biesbosch zijn er ook menige buiten maar die verplaatsen ze wel altijd naar een betere omgeving. Deze hier hebben dit helaas niet en dat maakt mij ook wel nu heel verdrietig. Waarom verhuist men deze niet naar een betere weide.? Dit is dieronvriendelijk en als ik dit zelf zal ontmoeten zal ik hier ook zeker melding van maken bij een dierwelzijn organisatie. Gelukkig kunnen ze elkaar warm houden maar de bedoeling van vee houden is dit zeker niet.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.