Zwerven
Zwerven

Zwerven

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

En dan wandel je verder en kom je in ploegbaas ineens een kinderzwerfboekstation tegen, niet groot, maar dat hoeft ook niet, het gaat hier om het idee. ploegbaas is een straat in de wijk Emma, in Brunssum. Volgens de site van kinderzwerfboek is het essentiële van hun gedachtegoed het volgende:
Kinderzwerfboek wil kinderen stimuleren om in hun vrije tijd boeken te lezen. Want lezen is heel belangrijk voor hun ontwikkeling. Je hebt je hele brein nodig om te lezen: waarneming, taal, redeneren, geheugen, aandacht en vermogen om te selecteren tussen hoofd- en bijzaken. Lezen prikkelt de verbeelding. Je kunt je helemaal verliezen in een verhaal en je eigen film erover maken in je hoofd. Maar het belangrijkste: lezen is vooral erg leuk en ontspannend.
Als je kijkt op de site in hoeveel plaatsen je deze kinderzwerfboeken kunt tegenkomen vind ik het vreemd dat dit voor mij de eerste was.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

20 Comments

 1. logbankje

  Kinderzwerfboek doet goed werk om kinderen stimuleren om te gaan lezen.
  Hier vlakbij staat er ook een, kinderen vinden het wel interessant. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 2. Ria van Felius

  Hier een stukje verderop staat bij een camping ook een oude telefooncel die dienst doet als bieb, ook met een deel kinderboeken. Geen idee of er vaak gebruik van wordt gemaakt..

 3. mijn zoon is ondertussen 35 maar toen die in het eerste leerjaar zat , gingen die elke maand eens naar de bieb om dat de stimuleren, maar bij mijn zoon was dat geen probleem, we stonden daar alle 14 dagen….die leest echt graag
  .Een @->- voor jou.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.