Under Construction: Part 3 of 4
Under Construction: Part 3 of 4

Under Construction: Part 3 of 4

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Vandaag het derde deel van de bouw van mijn Zwitserse Crocodile Locomotive. Een spannend deel zelfs. Het monteren van de voor en achterkant van het machinehuis en het bouwen van het dak met de pantografen voor de stroomvoorziening van de locomotief. Ook spannend omdat er gatverpielekes veel ontzettend kleine delen bij waren en ik deze week als handige Henkie een aardige jaap in mijn duim had gekregen. Heel vakkundig met een stanleymes. En met die kleine delen wil er nog wel eens iets van de tafel vallen, met als gevolg dat we twee keer met drie man en twee zaklampen onder het buro aan het zoeken waren naar het vermissende onderdeel. Maar goed na een paar lange uurtjes op een Rusty Sunday is alles toch op zijn pootjes terecht gekomen. Volgende keer het laatste deel, de voor- en de achterwagen.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

De machinekamer is af
De onderdelen van de pantografen
Nu nog even in elkaar zetten

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

 1. logbankje

  Het is hobby, maar als je al jezelf hebt gesneden zijn de kleine onderdelen een ramp.
  Dan bestudeer je de vloer opeens langer dan je bent gewend. Hans

  Ot. Heb een verzoekje voor je gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 2. Rietepietz

  Als het klaar is is er niet meer te zien uit hoevéél kleine stukjes de trein bestaat, het wordt echt heel mooi ’t Ís net puzzelen, maar dan anders.

 3. Goede morgen Sjoerd. Het is een heel karwei en nog gevaarlijk ook met dat stanleymes als mijn man vroeger met dat mes bezig was en tussendoor gebaren maakte om iets uit te leggen riep ik altijd: ‘ Pas op snij niet in je rug ‘ Voor nu een fijne vrijdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.