Heksenberg
Heksenberg

Heksenberg

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

Afgelopen zaterdag mocht ik wat foto’s maken tijdens een bijeenkomst in het gemeenschapshuis van de Heksenberg, een wijk in het noorden van de gemeente Heerlen. Bij deze bijeenkomst was het de bedoeling dat de bewoners van de wijk onder begeleiding van in dit geval dichteres Jidske van de Klundert een gedicht zouden maken waarbij de wijkontwikkelingen centraal stonden. Op basis van kernwoorden uit een eerdere sessie werd een brief gecomponeerd en vandaaruit werd een gedicht gemaakt. Aanwezig waren een dertigtal mensen, waaronder veel ouderen. Wat me verbaasde was de inzet en de concentratie waarmee men aan de slag ging. Met wat sturing over de methode en wat onderlinge discussies kwamen er resultaten uit die me echt verbaasde. Het werd gewoon een happening waarbij zelfs een spontaan optreden van een deelnemer met een mondharmonica plaats kon vinden. Met veel enthousiasme werden vele gedichten voorgedragen. Een lichtpuntje in een verder donker weekend…
Foto: de Heksenberg (rijckheyt.nl)
Een project van De positieve stad in Heerlen

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

22 Comments

  1. logbankje

    Begrijpelijk dat men enthousiast is, eindelijk weer samen iets doen.
    De Heksenberg, ik zie wel een heks op de foto, een neus en een oog met een wenkbrauw. Hans

    Ot. De GGOS is een samenraapsel van bekende en soms onbekende plaatjes. Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
    De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

  2. Goede morgen Sjoerd, het lijkt me nog erg lastig om onder druk met een gegeven woord een gedicht te maken. Maar het zal wel een inspirerende werking kunnen hebben op zo’n bijeenkomst. Fijne maandag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.