Trafohuisjes: Prins Hendrikkade Amsterdam
Trafohuisjes: Prins Hendrikkade Amsterdam

Trafohuisjes: Prins Hendrikkade Amsterdam

bVision & Photography

De volgende foto’s zijn twee trafohuisjes in Amsterdam en zij gemaakt door Bertie van haar weblog Bertiebo. De brug waaraan deze liggen is de kikkerbil brug aan de Prins Hendrkkade in Amsterdam. Ze schreef hierbij de volgende tekst met een terechte vraag:
Ha Sjoerd,
Ben je overgegaan op roest en plaats je geen huisjes meer? Ik stuur deze toch nog maar en als je het niks vindt, doe je ze maar weg. Dit is een brug op de Prins Hendrikkade in Amsterdam. Met aan twee kanten een soort huisje. Heel apart. Ik ben daar vaak uitgestapt, er is een bushalte vlakbij. Maar het was me nooit eerder opgevallen. Nu ging ik die trap af om een foto te maken en aan de andere kant ook. Groet van Bettie (Bertiebo)

Ik heb inderdaad wat wijzigingen aangebracht op mijn site. Een geplande Rusty Sunday, en als er trafohuisje zijn komen deze op de dinsdag op mijn site

bVision & Photography

De Kikkerbilssluis is een stalen hefbrug over de Oudeschans. In 1993 is deze helemaal verbouwd. De naam van deze brug komt waarschijnlijk van de 17de-eeuwse houtkoperij ‘De kikkerbil’, die hier in de buurt gevestigd was. Kikkerbil was ook de naam van een stuk hout dat in de scheepsbouw werd gebruikt. Deze brug is een van de twee hefbruggen in Amsterdam de andere brug is die in de Spaklerweg over de Weespertrekvaart. Een belangrijk nadeel van een hefbrug is dat de doorvaarthoogte beperkt is, een nadeel dat bijvoorbeeld een basculebrug niet heeft. Deze brug heeft al een hele historie achter zich. Zie ook de tweede foto.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

  1. logbankje

    Trafohuisje op Prins Hendrikkade Amsterdam, is wel netjes verstopt onder de brug.
    De Kikkerbilssluis, doet met denken aan 1 april, kikker in je bil. Hans

    @ Als je daar woont hoor je vaak kedenge deng, kedenge deng, kedenge deng, kedenge deng, kedenge deng. LOL

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.