Brunssum – slopen oud ziekenhuis
Brunssum – slopen oud ziekenhuis

Brunssum – slopen oud ziekenhuis

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

De gemeente Brunssum kan opgelucht ademhalen. Na jarenlang trouwtrekken is men eindelijk begonnen met het slopen van de laatste vleugel van het oude ziekenhuis. De vorige eigenaar was daarmee gestopt na problemen met de aannemer die het werk zou uitvoeren. Daarna lag het laatste deel er onbeheerd bij. Brand, vandalisme en de brandweer die enkele jeugdigen van het dak af moesten halen waren het gevolg. Dus stelde de gemeente een ultimatum op dat de nieuwe eigenaar de sloop moest afmaken met een aardige dwangsom als stok achter de deur. Vorige week is men nu met de sloop begonnen. De inzet van zwaar materiaal moet ervoor zorgen dat het snel achter de rug is…

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

24 Comments

 1. Pingback: Oud ziekenhuis Brunssum eindelijk gesloopt – bVision.nl

 2. Rietepietz

  Zo’n leeg gebouw vraagt inderdaad om ongelukken dus dat kan dan maar beter plat. Toch jammer dat men er geen flatjes in kon maken, bij de huidige woningnood zou dat toch aardig wat jongelui aan een eigen woning kunnen helpen.

 3. Ha Sjoerd,

  de sloopkogel!
  Dat vind ik een van de spannendste bouwwerktuigen.
  Maar ook erg soms… als een mooi gebopuw wordt gesloopt.

  Dit was wel nodig denk ik.
  Ben benieuwd!

  Groetjes, Marlou

   1. M

    Er is helemaal geen nieuw ziekenhuis gebouwd in Brunssum. Het gebouw is een multifunctioneel medisch centrum. Er wordt inderdaad spreekuur gehouden door artsen van het Zuyderland ziekenhuis. Maar verder zitten er een huisartsenpraktijk, fysiotherapie enz in dat gebouw. Wat er op de plek van het ziekenhuis moet komen, daar zijn ze nog steeds over aan het bakkeleien. De een wil een zonneweide, de ander wil dat er een uitbreiding van Schutterspark komt, weer een ander praat over woningen. Kies maar uit, maar er is nog steeds niets besloten.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.