Oud ziekenhuis Brunssum eindelijk gesloopt
Oud ziekenhuis Brunssum eindelijk gesloopt

Oud ziekenhuis Brunssum eindelijk gesloopt

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Het voormalige st. Gregorius ziekenhuis in Brunssum is eindelijk helemaal tegen de grond aangegaan. Nadat het pand in 2015 zijn bestemming verloor is het nog een klein jaar als noodopvang voor asielzoekers gebruikt tot 2016. Sinds die tijd was het een gevaar voor de omgeving. Het werd verkocht en men begon met slopen, maar helaas staakte op een gegeven moment de sloop door onenigheden tussen eigenaar en sloper. Daarna lag de rest er verlaten bij met brand en vandalisme tot gevolg. Medio februari is de nieuwe eigenaar na een ultimatum begonnen met de sloop van het resterende gedeelte, en inmiddels ligt een stukje historie helemaal plat (gebouwd in 1958). Zie ook mijn blog van 16-02-2022).

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 reacties

 1. logbankje

  Het oude ziekenhuis was toch een heel aardig gebouw, maar bouwen we voor 30 jaar.
  De hopen puin is wat rest. Hans

  Ot. Vanmiddag gefietst, bijna wandelen.
  Oma doet graag aan opvang van ontheemde. 🙂
  Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 2. Nu afwachten wat er met die grond zal gaan gebeuren, ik hoop dat er iets komt waar de gemeenschap daar ook wat aan heeft in welke vorm dan ook. Dat kan een park zijn of een gebouw waar iedereen iets aan heeft.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.