Mercedes-Benz 408
Mercedes-Benz 408

Mercedes-Benz 408

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Deze als kampeerauto te boek staande Mercedes-Benz 408, vond ik bij winkelcentrum Makado in Beek. Aan de inrichting te zien een veel gebruikte wagen, wellicht gebruikt door kermisexploitanten als tijdelijke verblijfplaats. Het was in die tijd een veel gebruikte wagen in van allerlei sectoren, van brandweerwagen tot politiebus, en van bestelbus tot ziekenwagen. En uiteraard prima als tijdelijk woonhuis. Niet echt een vakantiebus, daarvoor was die wat te sober, maar met wat fantasie best geschikt om mee rond te trekken. Een beetje spartaans dus. En vergeet niet, hij mag dan niet uitzien als nieuw, maar met bijna 50 dienstjaren heeft die zijn geld wel opgebracht. De wagen was ook bekend onder de naam “Düsseldorf Transporter”. De hele serie is vanaf 1967 tot 1986 in Düsseldorf gemaakt. De opvolger was de Mercedes-Benz Vario.

 • Merk: Mercedes Benz
 • Kenteken: DJ-48-09
 • Type: L408G
 • Kleur: blauw
 • Bouwjaar: 1972
 • Aantal cilinders: 4
 • Motorinhoud: 2197 cc
 • Brandstof: Diesel

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

 1. Ria van Felius

  Vanaf de voorzijde gaat het nog wel, maar verder vind ik hem echt niet mooi. Doet me denken aan patat of frites, een verkoop raam erin en bakken maar.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.