Pro bono publico
Pro bono publico

Pro bono publico

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

“Pro wat” hoor ik mezelf denken, ik kwam de woorden tegen bij het lezen van een verhaal over de St. Gerardus Majella kerk op de Heksenberg, een buurt in het noorden van de gemeente Heerlen. In het kader van een project van De positieve stad in Heerlen kom ik wat vaker in deze buurt. Maar goed het ging over pro bono (publico), je vindt deze woorden steeds vaker, maar ze betekenen eigenlijk hetzelfde als pro deo. Alleen ligt het iets anders, het betekend dat je gratis werk uitvoert waarvoor je normaal zou moeten betalen, maar wel met een publiekelijk doel. In dit geval was het Charles Eyck die de metershoge muurschildering in de absis van deze kerk, pro bono maakte. Ter info: De kerk heeft de naam gekregen van de heilige Gerardus Majella. Gerardus Majella is geboren en heeft geleefd in Zuid Italië, in de omgeving van Napels, van 1726 tot 1755. Hij is broeder geweest in een Redemptoristenklooster. Paus Pius X heeft hem 11 december 1904 heilig verklaard. Hij is een volksheilige. Behalve de kerk zijn ook park en wijk rond de kerk naar hem vernoemd. (website H. Gerardus Majella parochie)

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

20 Comments

 1. logbankje

  Wel bijzonder, St. Gerardus Majella kerk gevestigd aan de Heksenberg, zou dat expres zijn gekozen.
  Nederland kan niet zonder mensen die pro bono (publico) zich inzetten. Hans

  Ot. De grootste Mafkees zit trouwens achter de microfoon, ik heb er wel lol in.
  Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d