Een eigen huis
Een eigen huis

Een eigen huis

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

Vanaf 1 juli 2022 moeten alle woningen in Nederland voorzien zijn van rookmelders. Op elke verdieping dient ten minste één rookmelder te hangen. ofwel aan de slag. Ik heb drie verdiepingen, dus er moeten ook drie rookmelders komen. Nu kun je dat wel uitstellen of vergeten, maar dan kom je straks van een koude kermis thuis, want als je dan Apeldoorn belt geeft die niet thuis als deze melders niet aantoonbaar aanwezig zijn. Ik heb gekozen om niet de goedkoopste te installeren, die deugen voor geen meter en als de batterij leeg raakt beginnen die de piepen als een waanzinnige en uiteraard midden in de nacht. Dus ik ben gegaan voor de Google Nest Protect. Ik heb ze nu een paar dagen hangen, ze communiceren onderling met elkaar. Bij brand of rook verteld de melder keurig met een vrouwenstem waar er alarm is en doet dat meteen op alle verdiepingen. Bijkomend voordeel is dat er een bewegingssensor inzit die in het donker een groen licht verspreid als er in de iemand in de buurt van de sensor komt. Wel zo handig boven als je in het donker naar het toilet moet…
Je kunt er maar beter klaar mee zijn

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

22 Comments

 1. Pingback: Brandalarm thuis: vanaf 1 juli verplicht! - Huisvlijt

 2. hanscke

  Ik ben er nog niet mee bezig geweest en ik vraag mij af of ik er wel mee bezig ga. Ik vind het maar een rare verplichting. Zeggenschap en verplichtingen willen hebben binnen mijn eigen huis. Het moet niet gekker worden.

 3. Je bent wel zo slim geweest ze een nieuw wachtwoord te geven he? Die dinge zijn schijnbaar makkelijk te hacken. Ik heb analoge en de brandweerbuurjongen vertelde dat je ze regelmatig van stop moet ontdoen. Ik heb ze overigens al jaren en ook een CO2 meter.

 4. logbankje

  De drie gekozen rookmelders zijn de beste keuze, als er iets mis is in huis hoor je dat overal te vernemen.
  Dat deze ook licht geeft als je in de buurt ben is gunstig, ik heb ook nachtverlichting in de slaapkamer.

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Nu bijkomen van het feestje.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 5. Rietepietz

  Dat piepen o ja, wat hébben wij ( jaren geleden) gezocht naar dat vreemde geluid dat om de zoveel tijd te horen was. De batterijen gaan nu wel veel langer mee dus ik laat m’n oudje gewoon hangen. Mocht ik ooit écht een nieuwe nodig hebben zie ik wel weer. Er zijn nu vast veel betere want de huidige is echt al minstens 15 jaar oud.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.