Het “oude” Mijnmuseum
Het “oude” Mijnmuseum

Het “oude” Mijnmuseum

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Het oude mijnmuseum zoals het nu gelegen is in het oude schachtgebouw bij het voormalige hoofdkantoor van de Oranje Nassaumijn l in Heerlen. Veel te klein om ook maar een idee te krijgen van hoe het allemaal werkte destijds. Maar dit stukje vergeten doen we natuurlijk ook niet. Ook dit deel wordt onderdeel van het nieuwe mijnmuseum. Redden wat er te redden is van alles wat gesloopt is in het verleden. De stoomtrein is geheel gereviseerd terug gekomen, de fietsen werden ondergronds gebruikt op het spoor, en de ophaalmachine uiteraard waarmee de mijnwerkers destijds naar de juiste gang werden gebracht. Het verhaal van de historie van de mijnstreek moet worden doorverteld, tot in de eeuwen de eeuwen, als de wereld dat haalt.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

21 Comments

 1. logbankje

  De mijnen moeten zeker opgenomen in de geschiedenis, vergeten zou men te kort doen aan de mijnwerkers.
  Respect voor deze mensen die in mijn jeugd warmte gaven. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 2. Rietepietz

  Alleen al het gebouw is prachtig en, mooi bewaard. Het lijkt me een heel interessant museum want wie niet in het Zuiden van Nederland woonde kreeg toch maar heel weinig mee van zo belangrijke kolenmijnen waar we allemaal zo van geprofiteerd hebben.

 3. Goede morgen Sjoerd van het verleden kun je leren en dat moet je niet vergeten natuurlijk. Leuk dat wagentje op rails, als klein kind kwamen mijn ouders wel bij mensen die een grote boomgaard hadden, daar had je ook van die fietskarren op rails om de oogst te vervoeren. Toen vond ik het bijzonder leuk om op zo’n fiets mee te mogen rijden. Of het nu verre familie was of kennissen van mijn ouders zou ik niet weten, maar dat fietsritje weet ik nu nog steeds zo bijzonder vond ik het.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.