Murals Parkstad – Sporthuis Diana – Heerlen
Murals Parkstad – Sporthuis Diana – Heerlen

Murals Parkstad – Sporthuis Diana – Heerlen

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout.

Diana wordt gezien als de Romeinse godin van de jacht en is als zodanig het evenbeeld van de Griekse godin Artemis en de Etruskische godin Artemis. Zover de geschiedenis. Sporthuis Diana was vroeger een heel bekende winkel voor o.a. de jachtspullen. Ingehaald door de tijd stond het pand geruime tijd leeg, kreeg andere bestemmingen en zou uiteindelijk worden gesloopt. Gelukkig liet woningcorporatie Weller het originele voorhuis van Sporthuis Diana, naast poppodium de Nieuwe Nor intact en werd het geïntegreerd in 36 nieuwe studio’s voor jongeren tussen de 20 en 27 jaar. Zo overleefde ook de originele muurschildering de sloop. Deze muurschildering werd volledig gerestaureerd. Zo kan oud en nieuw toch samen gaan in een andere vorm.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

  1. logbankje

    De jongeren zullen een gat in de lucht springen als ze daar mogen wonen.
    Het is een ramp voor heel veel jongeren om huisvesting te vinden. Hans

    @ Ik denk er ook over om nog een booster te gaan halen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.