Parkstad – Treebeek Nestkastjes
Parkstad – Treebeek Nestkastjes

Parkstad – Treebeek Nestkastjes

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Met verwondering reed ik deze week langs het Emmapark in Treebeek. Een kleurig welkom voor vogels van allerlei pluimage was het al, maar dat ze nu ook al woningen aangeboden krijgen is geheel nieuw voor mij. Ik gun het ze wel, veel makkelijker dan ieder jaar zelf een plekje te maken. Nu duik je gewoon en nieuw huis binnen en gaan met die banaan. Voedsel in buurt is er genoeg. Van buxusmot tot eikenprocessierups. Wie ze beschilderd heeft en wie ze heeft opgehangen, geen idee, maar kleurrijk is het zeker. Ik ben maar gestopt met tellen van al deze huisjes.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

19 Comments

 1. logbankje

  De Treebeek Nestkastjes lijken wel een project van een basisschool.
  Vogels zitten zo wel sneeuw vrij. Hans

  @ Dat is minder ziek van de boosters, beterschap

 2. Rietepietz

  Het is een bewuste actie van gemeentes met het doel de eikenprocessie rups te bestrijden. Koolmezen blijken de grootste natuurlijke vijand van de eikenprocessierups omdat hij de rupsen ook mét z”n brandharen eet ,

 3. Waarschijnlijk hopen ze er de vogels mee te plezieren die op hun beurt dan de eikenprocessierups bestrijden. Koolmeesjes schijnen ze graag te nuttigen. Je ziet de laatste jaren steeds meer van die kastjes verschijnen.

 4. In mijn tuin heeft heel lang een (in camouflage kleuren beschilderd) huisje gehangen elk jaar heb ik het netjes schoongemaakt, maar nu moest de boom waar het hing weg wegens een ziekte in haar stam. Dus het huisje staat nog steeds in mijn garage. Ik ga nog een andere boom in de tuin uitzoeken waar ik het op kan hangen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.