Parkstad – Beekdaelenroute
Parkstad – Beekdaelenroute

Parkstad – Beekdaelenroute

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Soms wandel ik wel eens op een fietspad, zoals afgelopen week over een stukje van de Beekdalenroute richting Oud Merkelbeek, Daar trof ik de beelden aan in het fietspad, lijkend op een glas in lood venster. Het blijkt een waar lichtkunstwerk te zijn. waar u beelden ziet van zes iconen uit de Clemenskerk in Merkelbeek die uw pad moeten verlichten. Ik kwam dan ook heel verlicht thuis.

Uit Visitbeekdaelen.nl:
De Vogelsvalderenweg was een wandelpad door weilanden naar de oorspronkelijke parochiekerk van Merkelbeek. Aan het begin en het einde van deze weg bevond zich een valderen (dichtvallend toegangshek, waar wandelaars gemakkelijk door konden lopen, maar het vee de wei niet kon verlaten). Dit wandelpad was bovendien het ‘Kerkepad’ van de Clemenskerk, welke de basis heeft gevormd voor dit project, te weten het verfraaien van de recreatieve route over de Vogelsvalderenweg met bijzondere aandacht voor verlichting en het leggen van een verbinding met het Clemenskerkje.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

22 reacties

  1. Leuke manier om kunst in het dagelijks leven zo tegen te komen. Is dit een heilige met een strooien hoed op? Nu ben ik niet zo bekend met heiligen, dus vandaar dat ik het vraag, het zou de beschermheilige van de tuiniers kunnen zijn natuurlijk. Hoe dan ook, een fijne dag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.