Renault Alpine A110
Renault Alpine A110

Renault Alpine A110

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Di Mario van het weblog Di Mario.info kwam deze auto tegen en schreef hierbij het volgende: Het raceseizoen is weer begonnen, dus daar hoort een raceauto bij. Toevallig kwam ik die ook tegen op het industrieterrein Lorentz in Harderwijk.
In 1961 bouwde Alpine de eerste Alpine A110 als opvolger van de A108. In 1970 neemt Renault het heft in handen en neemt een meerderheidbelang in Alpine, Mede om Renault een sportievere uitstraling te geven, denk o.a. maar aan de mooie Renault 5 Alpine. De A110 is een sportieve auto en vooral bekend om zijn uitstekend weggedrag door de zeer lichte fiberglass carrosserie en de plaatsing van de motor. Daarnaast is het uiteraard ook een mooie auto om te zien, het is echter geen boodschappenauto en de kinderen kunnen ook al niet mee.

 • Merk: Alpine (Renault)
 • Kenteken: DZ-46-78
 • soort: Oldtimer
 • Type: A110
 • Kleur: blauw
 • Bouwjaar: 1971
 • Aantal cilinders: 4
 • Vermogen 172 PK
 • Motorinhoud 1860 cc
 • Brandstof: Benzine

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

14 Comments

 1. Goede morgen Sjoerd, het zal wel een auto voor liefhebbers zijn, ik vind die oranje accenten en die massa koplampen niet mooi zonder zou hij er in mijn ogen beter uitzien. Maar smaak is gelukkig verschillend niet iedereen hoeft er zo over te denken natuurlijk.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.