Muskuseend
Muskuseend

Muskuseend

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

Dit “lelijke” eendje, kwam ik tegen op de vijver in het schutterspark. Nu had ik hem wel al wat vaker gezien, ook in voorgaande jaren, maar ik had hem of haar nooit echt goed in beeld gekregen. En net toen dat wel lukte had ik alleen een 50 mm lens op de camera. Niets inzoomen maar puur op de kracht van deze lens kon ik nog net een foto maken. Nu heb ik absoluut geen verstand van vogels en andere beesten, en van eenden nog minder, maar volgens mij is het een wilde muskuseend hier ook wel eens Kaapse eend genoemd. Het is geen Barbarie eend, hoewel die erg lekker zijn, dat zijn eenden die in Frankrijk worden gefokt. De herkomst is oorspronkelijk uit midden en zuid Amerika (tot Mexico) en ze zijn hier meegebracht door ontdekkingsreizigers. De populatie in Nederland is heel klein.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 reacties

  1. logbankje

    Eigenlijk wel een lelijke eend, maar ook bijzonder.
    “Het is geen Barbarie eend, hoewel die erg lekker zijn” LOL Hans

    Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
    Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.