Aandacht voor mensenhandel
Aandacht voor mensenhandel

Aandacht voor mensenhandel

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Met deze foto’s langs het vijverpark in Brunssum vraagt de gemeente Brunssum aandacht voor de toenemende mensenhandel. De vaak onzichtbare mensenhandel van de 21e eeuw wordt op deze wijze indrukwekkend in beeld gebracht. De portretten zijn in opdracht van CoMensha (het landelijk Coördinatiecentrum tegen Mensenhandel) tot stand gekomen, in samenwerking met stichting Open Mind. De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Ernst Coppejans. De foto’s brengen de ernst en de diversiteit van mensenhandel in Nederland in beeld.
In Nederland worden jaarlijks tussen de 5.000 en 7.500 mensen slachtoffer van mensenhandel. Elk jaar komen hiervan slechts 100 tot 125 zaken voor de rechter. Het gaat daarbij om arbeidsuitbuiting of criminele uitbuiting, maar de meest voorkomende vorm is de illegale thuisprostitutie. De meeste slachtoffers zijn kwetsbare mensen. Veel sekswerkers komen uit het buitenland, vooral uit Oost-Europa en Latijns-Amerika. Velen spreken de taal niet en kennen hun rechten niet. Ook zijn in de illegale thuisprostitutie vaak hele jonge vrouwen werkzaam, of vrouwen met een verstandelijke beperking. Wat hun achtergronden en omstandigheden ook zijn, ze hebben één ding gemeen: ze zitten vaak geketend in een situatie van dwang en onderdrukking.
© Tekst: Gemeente Brunssum.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

  1. logbankje

    Mensenhandel wordt bedreven door mensen die niets met andere op hebben, alleen maar hun eigen zakken willen vullen.
    Slachtogffers hebben ook een help from my friends nodig. Hans

  2. Rietepietz

    Toch zou ik de foto van de dame met de turkoois kleurige hoofdbedekking verwijderen. Ze heeft veel te twinkelende ogen om aan dit uit te kunnen beelden. Het probleem bestaat helaas en is zeker ernstig. Maar misschien ligt het aan mij, de dame lijkt echt plezier in het leven te hebben.

  3. Vind het ook erg goed dat men zo een actie doet en ook op het evenemententerrein Buiten de Waterpoort in Gorinchem waren tot 23 maart zo een 30 borden te zien, want het komt helaas nog veel voor overal. Het had hier ook dezelfde de titel maar dan in engels- OpenYourEyes.

  4. Dat dit nog steeds voorkomt in Nederland is beschamend hopelijk helpt deze actie om het uit te bannen, al zal dat waarschijnlijk heel lang duren, waar vraag is, komt aanbod.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.