Soixante-Neuf
Soixante-Neuf

Soixante-Neuf

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

Nee, het is niet wat u denkt, het is ieder jaar weer hetzelfde verhaal, toch voelt het dit jaar anders. Ik ben vandaag jarig. De uitbundige viering van dit min of meer heugelijke feit vond in een besloten doch kinderrijk gezelschap plaats. Dus vandaag genieten we van een welverdiende rust. De bloem die u hier ziet staat momenteel te bloeien in onze tuin, schitterend gewoon, en met een doorsnede van zo’n 25 cm weer groter dan vorig jaar, en dan is die nog niet eens helemaal open. Het is de boompioen, Paeonia suffruticosa, komt van origine uit Noordwest-China, en Tibet. De boompioen is een prachtige solitaire heester die het goed doet tegen een muur, bij voorkeur aan de zuidkant. Het wordt een vrij brede opgaande struik die een maximale hoogte bereikt van 150-175 cm. Een prachtig kado voor mijn 69-ste verjaardag, zo’n bloem. Niet het enige kado overigens. Ik ben net een klein kind, ik kreeg ook veel LEGO.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

23 Comments

 1. Frank-103

  Gefeliciteerd met je verjaardag! En laat gerust ook eens wat lego zien, daar zijn we hier ook regelmatig mee bezig, vooral Star Wars lego.

 2. hanscke

  Zo’n bloem is echt een cadeau als die op je verjaardag gaat bloeien. Zo vind ik een mooi pak sneeuw op mijn verjaardag het mooiste cadeau wat ik kan krijgen

 3. Rietepietz

  Van harte gefeliciteerd met negenenzestigste verjaardag. Wat een prachtige bloem , zó groot ken ik ze niet. Je moet het kind in je bewaard hebben als je Lego voor je verjaardag krijgt, dat kan ik niet verkeerd vinden hoor.

 4. Ik zie er tegenop om 100 te worden, van lego mag toch maar tot 99 😉 Gefeliciteerd met je verjaardag. Ik hoop dat je een mooi levensjaar mag hebben. Dat fluitenkruid is tenminste al mooi om te zien.

  Love As always
  dimario

 5. Van harte gefeliciteerd, Sjoerd. Ja, dat is een prachtige bloem. Inderdaad een mooi cadeau. Je bent net zo jong als Wim Hof. Die ging 69 minuten in een ijsbad zitten 😆

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.