Mooi hè
Mooi hè

Mooi hè

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

Parmantig staat deze Nijlgans rond om zich heen te kijken. Maar niets is minder waar, een stukje lager in het gras zit zijn nageslacht samen met ma Nijlgans lekker in het zonnetje te genieten, en iets verder weg zit ik lekker op een bankje in het vijverpark in Brunssum.
De nijlgans (Alopochen aegyptiaca), ook wel vosgans genoemd, is een eendachtige vogel uit de familie Anatidae (zwanen, ganzen en eenden). In deze familie wordt de soort in de onderfamilie Tadorninae (halfganzen) geplaatst. Dit zegt meteen iets over het formaat. De naam nijlgans is verwarrend, want hij behoort niet tot de onderfamilie Anserinae (zwanen en ganzen). De oude Egyptenaren beschouwden de nijlgans als een heilig dier en beeldden hem regelmatig af in hun kunst. (© Wikipedia)

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

19 reacties

 1. Frank-103

  Volgens mij zitten die ganzen hier ook, ze staan regelmatig met hun kroost op het fietspad. Ganzen worden hier afgeschoten omdat ze hoog kunnen vliegen en dan in de motoren van vliegtuigen kunnen belanden. Dat is niet handig in de aanvliegroute naar Schiphol.

 2. logbankje

  Het mooie van de lente, jong grut en veel groen.
  Dan is genieten op een bankje niet verkeerd, so happy together. Hans

  Ot. Een plaatje voor jou en je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 3. echt mooi vind ik ze niet, en ze zijn erg agressief naar andere dieren en als ze jongen hebben hélemaal 🙂 ontsnapt uit een dieren tuin… inmiddels zijn er veel van hé, allemaal familie van elkaar want ze migreren niet 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.