De eend is dood, leve de Eend (1)
De eend is dood, leve de Eend (1)

De eend is dood, leve de Eend (1)

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Je kunt zeggen wat je wil over deze auto, hij is lelijk, lawaaiig, onveilig, wiebelig, geen vermogen en verzin nog maar wat zaken bij, maar hij is “still alive an kicking”. ontegenzeglijk, toch… Dat vond ook Di Mario van het weblog Di Mario.info en hij vond er een paar, vandaag de blauwe en over paar weken ziet u een andere kleur. De eend, ofwel de Citroën 2CV werd van 1949 tot en met 1990 in een aantal van 5.144.966 stuks geproduceerd. Op basis van de 2CV werden verschillende kitcars gebouwd, onder andere van Burton, Cygnus, Deauville, Le Patron, Lomax, Voglietta, Hoffmann en Vanclee, als je die ook meetelt kom je tot meer dan 9 miljoen exemplaren. De auto is net als het eerste volkswagenbusje en echte hippieauto die je zo ergens op een zonnig strand parkeert.

 • Merk: Citroën
 • Kenteken: KX-17-GT
 • soort: Oldtimer
 • Type: 2CV6
 • Kleur: blauw
 • Bouwjaar: 1984
 • Aantal cilinders: 2
 • Vermogen 29 PK
 • Motorinhoud 600 cc
 • Brandstof: Benzine

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 reacties

 1. Rietepietz

  Wij hebben heel kort een gifgroene gehad, het reed….. hij was in álles goedkoop, dat is eigenlijk het enige positieve dat ik over kan zeggen, ik wil het zelfs geen auto noemen.

 2. Ik heb goede herinneringen aan de eend, een vriend uit mijn studententijd bezat er eentje, Als hij veel bezoek kreeg (bv met een feestje bij hem) haalde hij de stoelen/bank eruit als extra zitplaats in zijn kamer. Zelf heb ik er nooit in gereden, toen had ik nog geen rijbewijs en later had ik die vriend uit het oog verloren.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.