Glasvezel
Glasvezel

Glasvezel

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

Na jarenlang touwtje trekken krijgen we binnenkort glasvezel, van KPN. Kost wel wat, maar dan heb je ook wat… Hoop ik dan zullen we maar zeggen. Maar ik heb geen slechte ervaringen met het opzetten en aan laten leggen van glasvezelnetwerken. Dat was op het einde van mijn carrière een van mijn bezigheden als ICT manager. We hebben alvast ingetekend, wat voor ons de kosten beperkt. Aanleggen en aansluiten kost ons niets, dus waarom zou je daar niet alvast mee beginnen, als het een beetje meezit is het eind van het jaar klaar en kunnen helemaal digitaal door het leven. Nu nog van het gas af…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

 1. logbankje

  Het voordeel van de randstad is dat ik al jaren via glasvezel kan werken.
  Was toen een actie van Telfort, voor het zelfde geld glas, heb er geen spijt van. Hans

  Ot. Jenever is gevaarlijk spul.
  Heb je verzoekje voor je gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 2. Het is hier vorig jaar ingegraven, de aansluiting kon ook gratis tot binnen gemaakt worden . Ondanks dat ik er geen gebruik van ga maken heb ik dat toegestaan. Altijd makkelijk voor een volgende bewoner die er anders wél dik voor moet betalen om het naar binnen te brengen.

 3. Terwijl wij hier op het Franse platteland met een trage verbinding moeten leven is in ons huis in Nederland de glasvezel aangesloten in onze meterkast. Een lieve buurvrouw heeft de monteur binnen gelaten.

 4. Frank

  We hebben dat glasnetwerk al jaren, voorheen Ziggo was alleen maar kommer en kwel. Sinds KPN hier de TV en internet levert hebben we geen problemen meer en een veel betere beeldkwaliteit zonder continue blokjes in beeld.

 5. Hier steken al ruim 2 jaar oranje sprietjes bij elke deur uit de grond. Het is aangelegd tot de huizen, maar weinigen hebben het aan laten sluiten in huis. Komt waarschijnlijk door Ziggo, die het zelfde levert, maar dat al jaren eerder deed. Zelf heb ik het in m’n huis aan laten sluiten omdat dat gratis was. Gebruik nog wel altijd VDSL. Werkt voor mij snel genoeg, kijk er prima TV over en heb een heel oud en daardoor erg goedkoop abonement. Ik vermoed dat glasvezel ruim 10 jaar te laat is aangelegd en dat nu al veel mensen kiezen voor een mobiel netwerk door de lucht.

 6. Wij hebben hier al denk ik een jaar of vier, vijf nu glasvezel. Werkt perfect. Bij ons wilde de plaatselijke tv aanbieder, samen met de gemeente, de hele gemeente onder het glasvezelnetwerk zetten.

  Love As always
  Dimario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.