Mijnmuseum d’r Bickel

Mijnmuseum d’r Bickel

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Afgelopen zondag was ik op de open dag van Mijnmuseum d’r Bickel!. Dit private museum toont een schat aan voorwerpen uit de geschiedenis van de Limburgse mijnen. Het museum ligt aan de havenstraat in Stein en is alleen op open dagen te bezichtigen. De twee borden uit mijn eigen collectie zijn daar in ieder geval goed terecht gekomen. Naast de collectie aan mijnattributen werden er ook schaalmodellen getoond uit die periode gemaakt door Bert Senden. Een ruime collectie aan mijnlampen en sjtielen, de ontwikkeling van het centraal laboratorium van de staatsmijn. Eigenlijk teveel om op te noemen. Mocht u ooit in de gelegenheid komen… ga eens kijken. Ook buiten de open dagen is op afspraak het museum te bezichtigen. Ik zal eens kijken of Pascal, de eigenaar van het museum hier een linkje wil hebben.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: