Spanning voor het Nijkerker Gemaal
Spanning voor het Nijkerker Gemaal

Spanning voor het Nijkerker Gemaal

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Van Hans Bank, van het bekende Logbankje ontving ik de bijgaande foto’s van het elektrisch aangedreven Nijkerker gemaal, met het inpandig trafohuisje aan de achterzijde. Dit gemaal vervangt sinds 1983 het stoomgemaal Arkemheen. Het stoomgemaal is nog steeds operationeel en wordt een aantal dagen per jaar nog opgestart. Onder extreme omstandigheden wat betreft neerslaghoeveelheid kan het stoomgemaal ook nog bijspringen voor de bemaling. In het Nijkerker gemaal heeft men het hoogspannings- en het laagspanningsgedeelte inpandig aangelegd, bouwtechnisch wel de beste en goedkoopste oplossing. Wil je meer weten over het stoomgemaal moet je even bij logbankje gaan kijken

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.