Opel Ascona
Opel Ascona

Opel Ascona

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Dien van haar klaproos weblog had niet alleen mooie foto’s van de Chrysler Windsor, maar ook van deze prachtige Opel Ascona. Uit de tijd dat Opel nog auto’s maakte. Tussen alle grote Duitse merken zoals BMW, Mercedes, Audi en Volkswagen is Opel een beetje de weg kwijt geraakt. Ik overigens ook. De laatste echte Opels waren voor mij de Ascona (en de daarvan afgeleide Manta) en de Kadett. Van 1960 tot 1980 was Opel met deze modellen marktleider in Europa, de rest is historie. Dat geldt uiteraard niet voor de hier getoonde Opel Ascona, een model hoger dan de Opel Kadett. Echt een luxe auto. Iedere caravan bezitter uit die tijd weet dat de Ascona B 1800N de auto was om een caravan te trekken, met zijn overvierkante cilinders (korte slag motoren) liep die als een trein. De auto op de foto is een paar jaartjes ouder en een van de eerste Ascona (A) modellen.

 • Merk: Opel
 • Kenteken: 74-EF-01
 • soort: Oldtimer
 • Type: Ascona A
 • Kleur: Oranje
 • Bouwjaar: 1975
 • Aantal cilinders: 4
 • Motorinhoud: 1600 cc
 • Vermogen: 75-80 pk
 • Brandstof: Benzine – G2 gasinstallatie

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

14 Comments

 1. Zeker een degelijke Opel Ascona, nog uit de tijd dat de eerste Nissans het land binnen kwamen via de haven van Amsterdam.
  Het waren wel heel degelijke auto’s van Opel. Hans

  @ The Beatles zouden best wel eens paddo’s hebben genuttigd.

 2. Die staat er nog keurig bij. Dat is er eentje uit de tijd toen een Opel nog als Opel herkenbaar was. En zo was het met de meeste merken. Sindsdien zijn de meeste merken en modellen meer en meer op elkaar gaan lijken, naar mijn idee.

 3. Frank-103

  Deze Ascona heeft een hoog New Kids Turbo gehalte met zijn rare velgen. Mijn broer had een nieuwer model Ascona, met een zwaardere motor. Mooie auto was dat! Opel was tot rond 1990 in Nederland marktleider, daarna waren de auto’s matig (roest) en werden de concurrenten (vw en toyota) steeds beter.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.