Huis van Bewaring Almelo
Huis van Bewaring Almelo

Huis van Bewaring Almelo

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

Deze week hebben we vastgezeten in het huis van bewaring in Almelo, een plaats in Twente, vlak bij de Duitse grens. Dit Huis van bewaring is helemaal omgebouwd tot een driesterrenhotel. Mijn oog was daar per ongeluk op gevallen en ook mijn vrouw wilde het overnachten in zo’n voormalige gevangenis wel eens meemaken. Het ligt mooi in het midden van het centrum van Almelo. Nog geen foto’s van onze vakantie of het hotel, die komen nog, want vandaag reizen we af naar het zuiden
© Onbewerkte foto: Hart van Almelo

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

20 Comments

  1. Frank103

    Leuk zo’n hotel, het is dat ik weinig te zoeken heb in Almelo, we hebben hier ook stoplichten, anders zou ik een verblijf in dat hotel zeker overwegen! Ik heb in Stockholm in de oude gevangenis overnacht, daar hadden ze van 2 cellen één hotelkamer gemaakt. Met een stapelbed en een raam op 2,5 meter hoogte, cellen waren daar niet zo luxe als in Nederland.

  2. En ik maar denken dat je een dagje naar Veenhuizen was om het gevangenismuseum daar te bezoeken. Maar Almelo kan ook, om met Finkers te spreken daar is altijd wat te doen, dan is het stoplicht rood, dan is het stoplicht groen. In Alkmaar is de voormalige gevangenis ook omgetoverd tot hotel. Veel plezier nog.

  3. Zolang de deuren er maar niet op slot gaan, want dan zou ik het wel erg benauwd krijgen. Maar het zal zeker een bijzondere ervaring zijn om daar te overnachten. Geniet van vandaag want deze dag komt nooit meer terug.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.