Mondriaan
Mondriaan

Mondriaan

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Tijden onze vakantie brachten we een bezoek aan het Mondriaan Museum in Amersfoort. Ik ben een groot bewonderaar van Mondriaan, alhoewel ik zijn eerdere werken mooier vind, zijn de latere werken met veelal primaire kleuren vooral bekend geworden. Het museum laat alle fasen van zijn leven zien in de opvolgende zalen van het museum. Een apart gedeelte is ingeruimd voor het prentenboek van keepvogel en kijkvogel van Wouter van Reek, “in het spoor van Mondriaan”. Op de foto’s een kleine indruk van het museum. Overigens is de schilderkist welke ik gisteren liet zien van Mondriaan. Een heel modern museum in een oud pand en zeker een bezoek waard als je toch in Amersfoort bent. De videofilm in zaal 8 is werkelijk geweldig opgezet in 3D en deze is echt heftig om te zien, op het laatst zit je zelf in de film.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

  1. Zijn latere werk kan ik in ieder geval niét waarderen, Het kunst museum heeft ook wel iéts van zijn werk uit div. periodes van hem, ik liep er niet echt warm voor. Uit jouw foto’s zou ik de meeste rechter foto onderaan kiezen. Die heeft wel iets en is vernieuwen, daarna had hij niet verder moeten knoeien

  2. Ria van Felius

    Leuk om eens rond te kijken, ik vind juist de laatste mooi. Ach ja zoveel weet ik er niet van en kom nauwelijks in musea, dat zou eigenlijk anders moeten 😉

  3. Frank103

    Ik ben niet zo’n kunstkenner, ik heb wel schilderijen van Mondriaan gezien in het Kruller Muller museum, maar naar Amersfoort gaan voor dit museum zie ik mezelf niet snel doen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.