In de virtuele garage: JAGUAR XJS 3.6
In de virtuele garage: JAGUAR XJS 3.6

In de virtuele garage: JAGUAR XJS 3.6

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Di Mario van het weblog Di Mario.info vond deze JAGUAR XJS 3.6 bij een bekende garage, zonder nummerplaten zodat ik alleen algemene gegevens van deze auto kon opvragen. Waarschijnlijk is de auto geïmporteerd, maar zeker weten doe ik dat niet. De auto is in Nederland tussen 1985 en 1987 geleverd. de auto in deze uitvoering is van 1981 tot 1991 geproduceerd in Engeland. het design mag je toewijzen aan Malcolm Sayer, die ook het E-type ontwierp. Een van de eerste die vergevorderde aerodynamica toepaste op auto’s. De motor, een 3.6 liter 6 cilinder, is een van de fijnste Jaguar motoren die er waren. Een genot om in te rijden, en hard kon die ook nog gaan. Alleen het verbruik aan benzine is in vergelijking met de huidige 6 cilinders erg hoog(12 l 0p de 100 km). Al met al toch een uitzonderlijke wagen.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

  • Merk: JAGUAR
  • Type: XJS 3.6
  • Uitvoering: Sedan
  • Kleur: Zwart
  • Bouwjaar: 1985-1987 (lev NL)
  • Aantal cilinders: 6
  • Vermogen: 168 kW/228 pk
  • Motorinhoud: 3590 cm3
  • Brandstof: Benzine

13 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.