In de virtuele garage: Lancia
In de virtuele garage: Lancia

In de virtuele garage: Lancia

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Agelopen week reed ik door oud Elsloo toen ik deze geparkeerde auto voorbij reed. Even dacht ik aan een Saab 900, maar daar was deze te laag voor. Dan kun je maar één ding doen, omkeren en gaan kijken. Aangezien er verder niets herkenbaars op stond, duurde het eventjes voordat ik me realiseerde dat dit een oude Lancia was. Op internet vond ik alweer wat meer, het was een Lancia Aurelia, en zover ik weet heb ik deze nog nooit eerder gezien. Sakkerdjie wat een schoonheid straalt hier vanaf. Het zou zomaar mijn favoriete oldtimer kunnen zijn, was er niet de Citroen DS21 Pallas. Deze Lancia was de eerste met een 2.5 liter V6 cilinder. Ze zijn erg zeldzaam en erg duur. Deze B20, een tweedeurs GT is ontworpen door Francesco De Virgilio. Deze Aurelia is er ene uit de laatste serie en deze heeft ook de zwaarste motor. Uiteraard is deze achterwiel aangedreven. Maar wat een beauty zeg.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

 • Merk: Lancia
 • Kenteken: AR-34-13
 • Model: Aurelia
 • Type: B20 Coupé GT
 • Uitvoering: Coupé
 • Kleur: blauw
 • Bouwjaar: 1967
 • Aantal cilinders: 6
 • Vermogen: 83 kW/112 pk
 • Motorinhoud: 2451 cm3
 • Brandstof: Benzine

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

13 reacties

 1. Wat je zegt Sjoerd, een schoonheid. Ik werkte in de tijd dat deze auto gebouwd werd bij de Lancia importeur die in Wassenaar zat. Je snapt het wel, veel duur personeel uit Den Haag en ambassadepersoneel kwam bij ons over de vloer om zo’n prijzige aut te kopen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.